Pelican Rouge

Onze koffieconcepten: jij kiest de automaat en de koffie en wij zorgen voor de rest.

Vraag een offerte aan
  1. Home
  2. Koffie concepten
  3. Pelican Rouge
  4. Pelican Rouge Workplace

Pelican Rouge koffie op het werk

Het kantoor is steeds vaker een plek van ontmoeting. Goede koffie verbetert de sfeer op de werkvloer en verhoogt de tevreden medewerkers. Geen werkomgeving is hetzelfde en dat geldt ook voor de koffieconsumptie. Kies jij voor kwaliteit, vakmanschap en duurzame koffie op de werkplek? Kies zelf uit één van de koffieconcepten van Pelican Rouge. Jij kiest zelf de automaat en het soort koffie en wij zorgen voor de rest.

Pelican Rouge workplace koffie op het werk

Join the taste

Sinds 1863 branden wij onze eigen Pelican Rouge koffie. Toen in Antwerpen, nu in Dordrecht. Al generaties lang werken we aan het selecteren van de juiste koffiebonen, het beste brandproces en de lekkerste koffieblends. Naast vakmanschap en passie, staat bij Pelican Rouge ook eerlijk geproduceerde koffie hoog in het vaandel. Denk daarbij aan gecertificeerde koffies, waarbij niet alleen de boon maar ook de mens in de gehele keten centraal staat.

Persoonlijk advies?

Kom langs voor een kopje koffie

Benieuwd of wij iets kunnen betekenen voor jouw organisatie. Graag nodigen wij je uit voor een kop koffie in onze Concept Store in Dordrecht om samen de mogelijkheden te bespreken. Is dat voor jou te ver weg, dan komen we natuurlijk graag bij je langs.

Maak een afspraak

Kwaliteit en duurzaamheid centraal: van boon tot kop

De geschiedenis van Pelican Rouge begint in Antwerpen, halverwege de 19e eeuw, als Joseph van Leckwyck samen met zijn zoons een koffiebranderij start. Zij waren één van de eersten die naast het verhandelen van groene koffiebonen, ook gebrande koffie opnamen in het assortiment. Onder de merknaam ‘Roode Pelikaan’ werd koffie met een consistent brandprofiel en hoge kwaliteit toegankelijk voor iedere koffie liefhebber. In de jaren daarna groeit het merk Roode Pelikaan tot marktleider in België en vergaart een substantieel marktaandeel in Europa. In het belang van internationale herkenbaarheid wordt de merknaam verandert naar Pelican Rouge.

Onze koffiespecialisten in de koffiebranderij in Dordrecht branden de groene bonen volgens een ambachtelijk brandproces. Zo halen we het beste uit onze koffiebonen. Een team van specialisten reizen van Midden Amerika tot het Verre Oosten om de meest verse en kwalitatieve boon in te kopen. We maken daarbij verantwoorde keuzes als het gaat om onze producten en processen, waarbij we een bijdrage leveren aan een betere wereld. Onze koffiemelanges dragen het Fairtrade en BIO, UTZ of Rainforest Alliance keurmerk. Daarnaast participeren we in duurzame initiatieven om bijvoorbeeld de CO2 uitstoot te compenseren.