Nieuws

Blijf op de hoogte van het laatste koffienieuws!

  1. Home
  2. Over Selecta
  3. Nieuws
Groene pluim voor Selecta

Groene Pluim voor Selecta

Vrijdag 9 april heeft wethouder Maarten Burggraaf van de gemeente Dordrecht een Groene Pluim uitgereikt aan Jan Marck Vrijlandt en Sander de Vos, de managing directors van Selecta Nederland en Pelican Rouge Coffee Roasters.

Albert Heijn en Selecta Nederland bundelen krachten

Albert Heijn en Selecta Nederland bundelen krachten

Albert Heijn en Selecta Nederland gaan samenwerken. De FOODIES micromarkets van Selecta zullen het vernieuwende en vers on-the-go assortiment van Albert Heijn gaan aanbieden. Zo ontstaat een nieuw concept waarmee beide partijen inspelen op de behoefte van gevarieerd en gezond eten op de werkvloer.

RENOLIT vervangt bedrijfsrestaurant door flexibele Grab & Go oplossing

RENOLIT vervangt bedrijfsrestaurant door flexibele Grab & Go oplossing

Vorige week opende de 200e FOODIE’S van Europa in het nieuwe kantoorpand van RENOLIT. Alle ruim 200 medewerkers van het hoofdkantoor van RENOLIT kunnen vanaf nu 24/7 gebruikmaken van FOODIE’S.

CIREX kiest voor FOODIE’S Grab & Go

CIREX kiest voor FOODIE’S Grab & Go

Vorige week donderdag opende CIREX de nieuwe FOODIE’S in haar vestiging in Almelo. De ruim 100 medewerkers van dit productiebedrijf kunnen vanaf nu 24/7 gebruikmaken van deze Grab & Go oplossing.

Selecta introduceert CO2 koffieproject met emissievrij transport

Selecta introduceert CO2 koffieproject met emissievrij transport

Onze koffiebranderij is begonnen met het sourcen van de koffie en heeft een prachtige plantage in Páramo, Colombia gevonden. Het transport naar Nederland is ingevuld met het indrukwekkende zeilschip, Très Hombres, en het laatste stukje over land met een nieuw ontwikkeld waterstof vrachttransport. De koffie zal onder Pelican Rouge, het label van de branderij, de naam ‘Sailed Origin Colombia’ gaan dragen refererend naar zijn origine en een kleine knipoog naar het Très Hombres zeilschip.

Selecta introduceert Safety Station

Selecta introduceert Safety Station

Voel je veilig op je werk of onderweg met de Safety Station van Selecta. De Safety Station geeft RET reizigers eenvoudig toegang tot mondmaskers, handdesinfectiemiddel en desinfectie doekjes.

Wij staan in de startblokken!

Wij staan in de startblokken!

In deze tijd komt er veel op iedereen af en dat begrijpen wij. Daarom staan wij niet alleen als koffiepartner voor je klaar, maar ook onze accountmanagers staan in de startblokken om je te helpen en je te adviseren bij de opstart van je bedrijf met betrekking tot alle COVID-19 maatregelen.

Junea

Slimme vendingmachine helpt bij een veilige en gezonde werkplek

Bedrijvend Nederland staat voor een enorme uitdaging met betrekking tot afstand houden, gedragsbeïnvloeding, hygiëne, beschermingsmiddelen en toezicht. Om bedrijven daarbij te helpen heeft Selecta de slimme vendingmachine ‘Junea’ aangepast om zo bij te dragen aan een veilige en een meer hygiënische werkplek.

Logo kwekersgilde

Emissievrij zeetransport via de Tres Hombres

Koffie importeren uit Colombia doet onze eigen branderij, Pelican Rouge Coffee Roasters, regelmatig. Maar deze op een volledig duurzame wijze verschepen is een uitdaging. Daarom heeft Selecta een project opgestart om 5000 kilo groene bonen te transporteren via de organisatie Fairtransport met het indrukwekkende zeilschip, de Tres Hombres.

Nieuwsbrief februari

Nieuwsbrief februari

De digitale nieuwsbrief van februari over onder andere ons nieuwe koffieproject en de succesvolle pilot in samenwerking met Kwekersgilde.

Logo kwekersgilde

Succesvolle pilot met Kwekersgilde

Het afgelopen jaar hebben de bedrijven Cirkellab, Pelican Rouge Coffee Roasters, Selecta en de Dordtse start-up Kwekersgilde de handen ineen geslagen om ‘afval’ her te gebruiken als voedingsstof om oesterzwammen op te kweken.

Nieuwsbrief Januari

Nieuwsbrief januari

De digitale nieuwsbrief van januari over Vakbeurs Facilitair, de Junea en de nieuwste blog over het cuppen van koffie.

MVO-rapport 2019

MVO-rapport 2019

In 2018 lanceerde Selecta een nieuw duurzaamheidsbeleid. In samenwerking en in overleg met medewerkers, klanten en belangrijke stakeholders hebben we vier strategische pijlers geïdentificeerd: respect voor ons milieu, onze verantwoorde producten, ondersteuning van onze community en een prettige werkomgeving.

koffievariaties

Europese koffie-index | Selecta NL

Welke stad is de koffiehoofdstad van Europa? Wij gingen op zoek! Op basis van koffiegerelateerde data, zoals de prijs van een koffie en de kwaliteit van espressobars met WiFi, rangschikte we 89 Europese steden. Hoe scoort jouw stad?

Junea

Selecta en Bas Smit lanceren slimme vendingmachine

Slim, compact, stijlvol en gevuld met (gezonde) tussendoortjes. Dat is de Junea, de meest innovatieve vendingmachine ter wereld.

Nieuwsbrief Juni

Nieuwsbrief november

De digitale nieuwsbrief van november.

Image of Vending Awards

Selecta ontvangt “Customer Initiative of the Year Award”

Selecta is bekroond met de Award voor “Image of Vending - Customer Initiative of the Year 2019” met het innovatieve FOODIE’S MicroMarket concept.

Nieuwsbrief Juni

Nieuwsbrief oktober

De digitale nieuwsbrief van oktober over de Fairtrade koffiemaand.

Nieuwsbrief Juni

Nieuwsbrief September

De digitale nieuwsbrief van september over de FOODIE'S MicroMarket.

Nieuwsbrief Juni

Ketensamenwerking binnen Facilitair+ draagt bij aan tevredenheid

Als aanvulling op de facilitaire dienstverlening startte Provincie Groningen in 2017 Facilitair+, een intensievere samenwerking tussen Provincie Groningen en de leveranciers Vitam, CSU, G4S, Kropman en Selecta.

Nieuwsbrief Juni

Nieuwsbrief Juni

De digitale nieuwsbrief van juni over de Out.of.Home Award, het belang van hydratatie, de nieuwste blog van onze Coffee Inspirator Laurens, de Lavazza Classy Compact capsulemachine en het Selecta Training Center.

Shell

Selecta wint wederom Out.of.Home Award

Op donderdag 20 juni is Selecta tijdens de uitreiking van de Out.Of.Home Awards wederom tot winnaar uitgeroepen binnen de categorie warme dranken in het segment ‘On the Move’.

Fairtrade Week

Fairtrade Week

Van 4 tot en met 12 mei vindt de voorjaarseditie van de Fairtrade Week plaats. In deze landelijke campagneweek zetten bedrijven, winkels, Fairtrade Gemeenten en vele vrijwilligers zich in voor Fairtrade producten en producenten.

Opening FOODIE'S MicroMarket

Opening FOODIE'S MicroMarket

Vol trots presenteren wij een nieuwe FOODIE’S MicroMarket. Trotse eigenaar is de Provincie Zuid Holland! Binnen de FOODIE’S kunnen de medewerkers kiezen voor een drankje, heerlijke broodjes en salades of een andere snack op ieder moment van de dag.

Nieuwsbrief April

Nieuwsbrief April

De digitale nieuwsbrief van april over de Starbucks beleving op kantoor, de blog van onze Coffee Inspirator, de webshop en onze wereld van thee.

Logo kwekersgilde

Selecta werkt samen met Dordse Kwekersgilde

Dordrecht - De bedrijven Cirkellab, Pelican Rouge Coffee Roasters, Selecta en de Dordtse start-up Kwekersgilde slaan de handen ineen om te werken aan circulaire oplossingen in de regio Drechtsteden.

Koffiebeker draagtray snijafval

Draagtray van snijafval

Bij het verpakken van koffie blijft er veel plastic snijafval over. In plaats van dit restafval weg te gooien hebben we een manier gevonden om het snijafval te kunnen verwerken in een draagtray voor koffiebekers.

Winnaar Meldpunt Matige Koffie is bekend!

Winnaar Meldpunt Matige Koffie is bekend!

De winnaar van de Meldpunt Matige Koffie campagne is bekend. Omdat zij niet over de ruimte en mogelijkheden beschikken om de Pelican Rouge Coffee Bar te plaatsen, is er in overleg besloten de prijs weg te geven aan Stichting Jarige Job.

Selecta introduceert FOODIE'S Micromarket

Selecta introduceert FOODIE'S Micromarket

Met trots presenteren wij onze nieuwe FOODIE'S Micromarket. Het bedrijfsrestaurant is nu een multifunctionele ruimte waar je kan werken, vergaderen, lunchen of gewoon bijpraten met collega's.

Meldpunt Matige Koffie

Meldpunt Matige Koffie

Selecta gaat de strijd aan tegen matige koffie op het werk! Op veel werkplekken wordt nog matige of slechte koffie geschonken Dat kan beter vinden wij en gaan de strijd aan om Nederland te voorzien van goede koffie.

Out.Of.Home Awards

Selecta wint twee Out.of.Home awards

Op woensdag 20 juni hebben we twee Out.of.Home awards gewonnen. Binnen de categorie “Warme dranken” ontvingen we de awards voor de segmenten “Petrol” en “leisure”. Wij zien dit als een groot compliment aan Selecta vanuit onze klanten.

Pathé

Starbucks bij Pathé

Pathé heeft nu besloten Starbucks on the go landelijk te introduceren in negentien van de 22 bioscopen. Daarmee is Starbucks binnen de Nederlandse bioscoopbranche straks exclusief bij Pathé verkrijgbaar.

Pelican Rouge Logo

Selecta to Acquire Pelican Rouge

We are delighted to announce the combination of the Pelican Rouge Group and the Selecta Group.

Lavazza

Selecta Lavazza Partnerschap

De samenwerking is een gezamenlijke missie om kwaliteitskoffie op Europese werkplekken en publieke locaties te introduceren.

Fira Goud Certificaat

Fira Goud Certificaat voor Selecta

In 2015 haalde Selecta tegelijkertijd brons en zilver. 2016 kunnen we nu dus goud met goud afsluiten.